Hukukta nüsha ne demek?
İlgili genelgede nüsha; taraflarca ayrı ayrı imzalanarak birden fazla kez düzenlenen ve Damga Vergisi Kanununun uygulanması bakımından aynı hüküm ve etkiyi taşıyan belgelerden her biri olarak tanımlanmıştır.
Nüsha fotokopi mi?
Fotokopi edilen belgelerin üzerlerinde “Aslına uygundur” veya “Aslına benzer” ibaresi ve onaylayanın imzası veya mührü bulunması halinde, kopya niteliği itibarıyla kopya sayılır; belge taraflarca ayrı ayrı imzalanmışsa kopya sayılır.
Islak imzalı nüsha ne demek?
Günümüzde asıl olması gereken belgeler için ıslak imzalı, kişinin belgeyi doğrudan imzaladığını gösteren orijinal nüsha tanımı kullanılmaktadır.
Nüsha ne demek?
Nüsha kelimesi, kelime anlamı olarak, yazılı bir eserin birebir aynısı ve özdeşi anlamına gelir. Türk Dil Kurumu’na göre, nüsha kelimesi, birbiriyle aynı olan yazılı şeyleri ifade etmek için kullanılan bir kavramdır. Kopya kelimesi ayrıca; Benzer, özdeş ve kopya anlamlarında da kullanılır.
Sözleşme kaç nüsha olmalı?
*Sözleşmenin kaç nüshadan ibaret olduğu belirlendikten sonra tarafların ad ve soyadları imzalanarak sözleşme akdedilir. Taraf sayısı kadar nüsha olmalı ve her taraf bir nüsha bırakmalıdır.
Nüsha çıkarmak ne demek?
kopyasını çıkarmak, bir metni kopyalamak.
Nüsha kopya ne demek?
Dilimize Arapçadan giren nüsha kelimesi, neskh fiilinden türemiştir. Neskh hem “iptal etmek ve geçersiz kılmak hem de bir şeyin kopyasını yapmak” anlamına gelirken, “kopya” kelimesi sözlükte “bir şeyin kopyası” ile tam olarak aynı anlama sahiptir.
2 nüsha şeklinde ne demek?
İkinci nüsha; Birbirine çok benzeyen, hemen hemen aynı olan şeyler için kullanılır: “Bu çocuk babasının ikinci nüshasıdır.” Birlik. I. Tasavvuf. Evren: Bu dünya Suğrâ/Hani büyük Himmet nüshasıdır.
Matbu nüsha ne demek?
Kopya Kopya: El yazması eserler dünyasında “kopya”, kopyayı yapan veya kopyalayan kişinin yarattığı şeydir.
Islak imza fotokopi olur mu?
Yargıtay’ın yerleşik içtihatlarına göre, fotokopilere dayanarak imzaların doğrulanması mümkün değildir. Bu nedenle, imza doğrulaması için temel olarak kullanılacak ilgili tarafın ilgili imzalarının bulunduğu orijinal belgelerin getirilmesi ve doğrulamanın bunlar temelinde yapılması gerekir.
Islak imzalı belge nasıl oluyor?
Islak imza, bir kişinin el yazısıyla attığı imzadır. Genellikle özel ve ticari işlemlerde belgeleri imzalamak için kullanılır. İmzalanacak belge basılır, kişi tarafından elle imzalanır ve bu belge fiziksel olarak saklanır.
Karekod ıslak imza yerine geçer mi?
Evet, e-imza (elektronik imza) ıslak imzanın yerini alır. 5070 sayılı Elektronik İmzalar Kanunu’na göre elektronik imza, aynı hukuki geçerliliğe sahip el yazısıyla atılan imzanın dijital karşılığıdır. Güvenli elektronik imza, el yazısıyla atılan imzaya eşdeğerdir ve güvenli elektronik imzayla oluşturulan veri bir senet olarak kabul edilir.
İkinci nüsha nedir?
Diplomanın ikinci kopyasında “İKİNCİ KOPYA” notu yer alacaktır. Diplomanın ikinci kopyası orijinaline göre düzenlenecektir. Mezuniyet sırasında ad ve soyadı, bölüm adı, ünvan vb. Bilgiler orijinal sertifikadakiyle aynı olacaktır. Diplomanın ikinci kopyası başvurudan itibaren 15 gün içinde verilecektir.
Nush nedir TDK?
Söğüt, kavak vb. ağaç dallarından veya sazlardan yapılan bir çeşit pipo.
Nüsha nasıl yazılır TDK?
KOPYA KELİMESİNİN CÜMLE İÇİNDE DOĞRU KULLANIMINA ÖRNEKLER – Bu yazının üç kopyası daha var. – Geçtiğimiz günlerde Sarıkamış’ta çıkan Varlık gazetesinin bir nüshası geldi.
Avukatlık sözleşmesi kaç nüsha düzenlenir?
Kayıt tarihini ve başvuru numarasını belirten bir belgenin iki nüshası düzenlenir. Bu belgelerden biri adaya verilir ve diğeri başvuru formuna eklenir. Bu andan itibaren Avukatlık Kanunu’nun 7. maddesinde belirtilen bir aylık süre işlemeye başlar.
2 nüsha şeklinde ne demek?
İkinci nüsha; Birbirine çok benzeyen, hemen hemen aynı olan şeyler için kullanılır: “Bu çocuk babasının ikinci nüshasıdır.” Birlik. I. Tasavvuf. Evren: Bu dünya Suğrâ/Hani büyük Himmet nüshasıdır.
Nüsha sayısı ne demek?
Nesih, hem “iptal ve iptal etmek” hem de “bir şeyin suretini çıkarmak” anlamına gelirken, sözlükte “kopya” kelimesi tam olarak “bir şeyin sureti” ile aynı anlamı taşımaktadır. Suret, gazete ve dergi gibi süreli yayınların herhangi bir sayısını da kapsar.
Nüsha tavsifi ne demek?
Nüsha açıklaması, el yazması bir nüshanın niteliğini belirten ve cilt, kâğıt, yazı tipi, yaprak/sayfa sayısı, sütun ve satır sayısı, istinsah tarihi, müstensih, ilk ve son kısım gibi fiziksel özelliklerini gösteren bir açıklamadır.
Tavsiyeli Bağlantılar: S220 Çelik Ne Demek