İçeriğe geç

Devlet Memuru Vakarına Yakışmayan Davranışlar Nelerdir

Memura yakışmayan hareketler nelerdir?

e) Memurluk onuruna yakışmayan tavır ve davranışlarda bulunmak; f) Görevine ve işverene karşı ilgisiz davranmak veya göstermek; g) Kılık kıyafet yönetmeliğinin yerleşik kurallarına aykırı davranmak; h) Görevi birlikte yapma ilkesine aykırı hareket etmek.

Devlet memurlarına yasak olan davranışlar nelerdir?

Görevlilerin toplu eylem ve diğer faaliyetlerde bulunmalarının yasaklanması. Kontrol ettikleri şirketten menfaat almalarının yasaklanması.

Devlet memuru vakarı nedir?

Bir memurun onuru soyut bir kavramdır veya görevi dışında, memurun itibarını ve güvenini zedeleyecek şekilde davranması olarak ifade edilir. Kişinin kurum veya sorumluluk alanı dışında itibarını ve güvenini zedelediği ortaya çıkarsa, bu bir uyarı gerektirir.

Devlet memuru neleri yapamaz?

Görevliler, mesleki faaliyette bulunmak veya serbest meslek faaliyetinde bulunmak amacıyla büro, ofis, muayenehane ve benzeri yerler açamazlar; gerçek kişilere, özel hukuk tüzel kişilerine, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına ve vakıf üniversitelerine ait işyerlerinde çalışamazlar.

Hangi hallerde memurun görevine son verilir?

a) İdeolojik veya siyasi nedenlerle kurumların barışına, b) Her türlü yasak yayın veya siyasi faaliyete veya c) Bir siyasi partiye üye olmaya, d) Mazeretsiz olarak yılda toplam 20 gün hizmete, e) Savaş, olağanüstü hal ve genel afet durumlarında. f) Amirlerine, maiyetine ve iş sahiplerine.Diğer makaleler…

Devlet memurları kanunu 125. madde nedir?

“Soruşturmacı veya yetkili disiplin kurulunca yedi günden az olmamak üzere verilen süre içinde veya belirli bir tarihte savunmasını vermeyen memur, savunma hakkından vazgeçmiş sayılır.” denilmektedir. Savunma hakkı, kamu görevlileri disiplin hukukunun en önemli güvencelerinden biridir.

Memur küfür ederse ne olur?

Bu konuda nasıl şikayette bulunabilirim? CEVAP: Disiplin yönetmeliği 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 124-136. maddelerinde düzenlenmiştir. Burada yürürlükte olan yönetmeliğe göre meslektaşlara hakaret etmenin cezası “kademe ilerlemesinin durdurulması”dır.

Memur tutanak yerse ne olur?

Yetkiliye karşı bir rapor sunmak, yaptırım için acil bir sebep değil, yetkiliye karşı yürütülecek soruşturmanın başlangıcıdır. Yetkiliye yaptırım uygulanıp uygulanmayacağı disiplin soruşturmasının sonucu olacaktır.

Memur amirin her dediğini yapmalı mıdır?

211 sayılı Kanunun 15. maddesinde: “Şef, çevresindeki herkese emir verebilir. İşlerin zamanında ve eksiksiz tamamlanmasını ve yürütülmesini sağlar.” hükmü yer almaktadır. 16. maddedeki hükümle: “Şef, personeline hizmetle ilgili olmayan emir veremez.”

Memur hangi hallerde görevden uzaklaştırılır?

Bunlar memurların meslekten çıkarılma sebepleridir; kamu hizmetlerinin gerektirdiği hallerde, memurun görevde kalmasının sakıncası (disiplin cezası gerektiren bir iş nedeniyle), memur hakkında mahkemeler aracılığıyla ceza kovuşturması yapılmasıdır.

Genel ahlak ve edep dışı davranışlar nelerdir?

Genel ahlaka karşı suçlar, müstehcen hareket suçları ve cezaları. Müstehcen hareket suçu Türk Ceza Kanunu’nun 225. maddesinde yer almaktadır. … Müstehcenlik suçu ve cezası … Fuhuş suçu ve cezası … Kumar oynanması için yer ve fırsat sağlama suçu ve cezası … Dilencilik suçu ve cezası

Memur dışarıda kavga ederse ne olur?

Bu yasa maddesinden anlamamız gereken şey, bir kamu görevlisinin üstüne, meslektaşlarına, astına, üstüne veya bir vatandaşa karşı yaptığı saldırı veya darp gibi fiziksel bir eylem olduğudur. Yaptırımı kamu hizmetinden çıkarılma ve kamu hizmetine alınmamadır.

Memurlara yasak olan davranışlar nelerdir?

GÖREVLİLER İÇİN YASAKLAR İkinci hizmet yasağı … Ticaret ve diğer kazançlı faaliyetlerde bulunma yasağı … 3. Toplu eylem ve hareketlere katılma yasağı … Grev yasağı … Hediye kabul etme ve avantaj sağlama yasağı … . Kontrolleri altındaki şirketlerden yararlanma yasağı. Siyasi partilere üye olma yasağı. Daha fazla makale…

Memura bağırmak suç mu?

Hizmette üstünüze karşı sözlü saygısızlık, maaş kesintisi ile disiplin cezası gerektiren eylemlerden biridir. Eylemin ciddiyetine bağlı olarak, yetkilinin mevcut seviyedeki terfisi 1 ila 3 yıl süreyle askıya alınacaktır. Bu, kişi kamu hizmetine yeniden alınmadığı takdirde kamu hizmetinden çıkarılma anlamına gelir.

Memur amirine selam vermek zorunda mı?

Cevabımız: Değerli takipçimiz, amirinize selam vermediğiniz gerekçesiyle “üstlere saygısızlık” maddesi kapsamında tarafınıza verilen 4 ay kısa süreli uzaklaştırma cezası hukuka aykırı olup, idari mahkemece ilgili cezanın kaldırılması gerekmektedir.

Memur hangi durumlarda kınama cezası alır?

Kınama: Bu, memura davranış ve görevlerinde kusurlu olduğunun yazılı olarak bildirilmesidir. Daha önce uyarı almış bir memur, tekrarlama süresi içinde ikinci uyarıyı gerektiren bir eylemde bulunursa, kınama verilir.

Memura tutanak tutulursa ne olur?

Yetkiliye karşı bir rapor sunmak, yaptırım için acil bir sebep değil, yetkiliye karşı yürütülecek soruşturmanın başlangıcıdır. Yetkiliye yaptırım uygulanıp uygulanmayacağı disiplin soruşturmasının sonucu olacaktır.

Memur suçları nelerdir?

TÜRK CEZA HUKUKUNDA MEDENİ SUÇLAR: ZİMMET, TESLİM VE RÜŞVET. Türk Ceza Kanunu’nun ikinci kitabının üçüncü bölümünün birinci, ikinci ve üçüncü bölümlerinde; devlet idaresine karşı işlenen suçlar arasında basit ve nitelikli zimmet, devlet alım satımlarından yararlanma, gasp ve rüşvet yer almaktadır.

Memur istemediği birimde çalıştırılabilir mi?

Kamu hizmetinin ifası sırasında bir memurun geçici olarak başka bir yere gönderilmesi normal bir işlem olmayıp, kamu yararı ve hizmetin gerekleri nedeniyle ihtiyaç duyulması halinde istisnai durumlarda başvurulabilecek bir imkândır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Merkez Escort